1.12 CRM | Faktura – Ordre – Kvitteringer

Estimated reading: 2 minutes 204 views

I menyen i Backoffice, finnes en knapp som heter CRM. Herunder finnes en oversikt over «Ordre», «Nettbutikk ordre» (begge disse to er modulbaserte), «Kunder», «Kvitteringer», og «Fakturaer».

Ordre (for de som har denne modulen aktivert) er en oversikt over alle ordrer som finnes i systemet, i alle faser. Til behandling, behandles og fullført. Når man har opprettet en ordre i Backoffice, kan man sende ut bekreftelse til kunde, og hente frem ordren var ProTouch og ta betalt.

Opprettelse av ordre skjer enkelt ved å trykke Opprett ordre innunder CRM -> Ordre. Her legger man ordren på kunde, velger status, legger til produkter, og trykker lagre. Deretter vil ordre bli lagt til som «Til behandling». Man kan så gå inn på ordren, og sende bekreftelse eller tilbud på ordre, sende SMS varsel, og endre for å sette status til «Fullført» når kunde har betalt.

Man kan også velge å hente inn ordren i ProTouch og ta betalt derfra. Da trykker man på Hent ordre på linjen nederst og velger ordren man skal ta betalt for, for så å følge vanlige betalingsrutiner i betalingsvinduet.

Fakturaer viser en oversikt over historikken. For å kunne ta i bruk faktureringssystemet, må man gå til Oppsett > Kasse > Faktura og fylle inn de nødvendige feltene. Det finnes to alternativer for fakturering, V1 (via eksternt faktureringssystem og V2 (via ProTouch).

For å bruke V2 kreves det at det fylles it de markerte boksene. E-post kopi kan det være lurt å sette til regnskapsfører. Når man har satt opp, kan man bruke faktura som betalingsmetode i ProTouch. Det dukker opp et vindu, hvor man må hente eller opprette kunde, som igjen får faktura tilsendt og betaler der.

Når fakturaen er sendt, kan man gå inn i backoffice, og finne igjen fakturaen i fakturahistorikken.

Kvitteringer er en historikk på alle kvitteringer generert fra systemet. Her kan man gå inn for å skrive ut en kvittering til kunder i etterkant. Merk! Dette gjelder kun som kopi av salgskvittering.