I denne introduksjonen fokuserer vi på å logge inn i ProTouch, registrere salg, betalingsmetoder og kunder.

Når man starter ProTouch kommer man først til innloggingsbildet. Her skriver man inn sin personlige PIN-kode for å logge inn på sin egen bruker. PIN-kode har blitt sendt i velkomstmail, finner man ikke denne ta kontakt med Support.

Etter å ha tastet in PIN kommer man til hovedsiden i ProTouch, med flere forskjellige valg. Går man til «Kasse» kommer man til salgsbildet.

Det er i salgsbildet man gjennomfører alle salg. Her inne finnes det flere valg for å legge til produkter i handlekurv. Man kan trykke på en av produktknappene, man kan scanne inn strekkoder eller man kan søke i feltet øverst til venstre.

Når alle produkter er lagt til i handlekurv og man er klar til å ta betaling, trykker man på betalingsknappen (blå) nederst til høyre. Da kommer man inn i betalingsvinduet. Her velger man ønsket betalingsform.

Terminal (integrert) sender ut signal til terminal om at et salg venter. Det dukker opp informasjon i betalingsvinduet på kassen om prosessen som skjer i terminal, og at det blir godkjent (eller avvist).

Terminal (Manuell) slår salget rett ut fra kassen, og man må selv gå inn i terminalen og taste inn beløpet for salget.

Gavekort må man selv fylle inn informasjon på gavekortet. Gjenstår det restbeløp på gavekortet etter endt salg vil ProTouch skrive ut nytt gavekort med ny verdi.

Kontant slår salget rett ut fra kassen. Skriver man inn sum man får av kunde i «Beløp» feltet før man trykker kontant, så får man popup med hvor mye kunden skal ha i veksel.

Tilgodelapp fungerer på samme måte som Gavekort. Man skriver inn informasjon på tilgodelappen og salget slåes ut. Har man restverdi på tilgodelappen, vil ny tilgodelapp skrives ut med ny sum.

Faktura slår salget ut fra kassen, og det sendes faktura til kunden. Har man ikke opprettet kunden må man registrere dette før salget kan slåes ut.

Vipps (Integrert) sender en push varsel til kundens vipps hvor de blir bedt om å betale. Når man trykker Vipps, blir man bedt om å skrive inn kundens telefonnummer før pushvarsel blir sendt ut.

Når man skal ta betalt, kan man også så klart velge å dele opp betalingsmetodene. Registrerer man i “Beløp” feltet at kunden har gitt 500 kontant mot et kjøp av 1875,- vil utestående beløp endre seg til å bli 1375,-. Hvis kunden videre betaler 500 på et kort og resterende på et annet, vil dette også legge seg til under «Betalinger» i betalingsvinduet. Kassen vil hele tiden telle ned til den går i null og har fått inn hele summen av salget.

Hvis man skal registrere et salg på en kunde (det finnes flere grunner til å ville dette), trykker man på feltet «Kunde:» Her dukker muligheten opp for å velge eksisterende kunde eller opprette ny kunde. Legger man til ny kunde fyller man ut feltene i popup, og fullfører så salget etterpå.

Velg eksisterende kunde eller

Opprett ny kunde.